Tyske Øl

Tyske øl

Tyske øl og brygkunst er vanvittigt undervurderet. I Tyskland fik de store bryggerier ikke kvalt de små bryggerier i firserne og halvfemserne. Som bla. Carlsberg, Tuborg og Ceres gjorde i Danmark. Derfor lever den tyske brygkunst i bedste velgående og du skal sjældent køre mere end 50 km i Tyskland før du kommer til et nyt område, med en ny lokal øl. Tyske øl er meget tilgængelige og ærlige. Let smag af humle og masser af friskhed, skum og moderat alkohol indhold.

Oktoberfest

Oktoberfesten er den store tyske folkefest, som så dagens lys i 1810 på Theresienwiese i München. Den besøges årligt af mere end seks millioner mennesker. Festen opstod, da brylluppet mellem kronprins Ludwig og prinsesse Therese skulle fejres den 12. oktober 1810. Der blev drukket masser af tyske øl til bryllupet.

Brylluppet medførte blandt andet et stort hestevæddeløb foran Münchens bymur den 17. oktober 1810, og til glæde for byens befolkning blev det besluttet, at et hestevæddeløb skulle finde sted hvert år på samme tid, og dermed var traditionen grundlagt.

De første år havde festen overvejende sportslig karakter, da kronprins Ludwig interesserede sig meget for det antikke Grækenland og derfor holdt en fest i stil med de antikke olympiske lege. Dog med tyske øl som følgesvend.

Allerede i slutningen af det 19. århundrede udviklede festen sig til den nu verdenskendte Oktoberfest. Den blev forlænget og skulle nu allerede begynde i september. Oktoberfesten bliver – år efter år – i større og større tal besøgt af udlændinge, hovedsageligt fra Italien, USA, Japan og Australien.

Mange folkefester er opstået verden over med udgangspunkt i Oktoberfesten – de vel nok største efterligninger finder man i Canada med cirka 700.000 årlige besøgende og i Brasilien med cirka 600.000 årlige besøgende.

Oktoberfest varer normalt 16 dage og afsluttes på den første søndag i oktober. Hvis denne søndag falder på den 1. eller 2. oktober forlænges arrangementet til og med 3. oktober.

Danske Specialøl
Tjekkiske Specialøl
Tyske Specialøl
Engelske Specialøl

Bitte ein Bit
Veltins
Kolsch

Se mere klik her Sommergaver.dk
Chokoladegaver KLIK HER
Chokolade-Engros KLIK HER
Bkind.dk KLIK HER
Bymunkskov.dk KLIK HER
Erhvervsejendomme-Odder.dk KLIK HER
Firstbuyers.dk KLIK HER
Hæklet.dk KLIK HER
Kontor-Udlejning-Odder.dk KLIK HER
Kalendergaver-Firmajulegaver.dk KLIK HER
Kalendersække.dk KLIK HER
Poolhus-Udlejning.dk KLIK HER