Tjekkiske Øl

Ølgaver Tjekkiske øl

Vores tjekkiske øl sidder lige i skabet. Ferdinand Brewery brygger ganske enkelt noget af det bedste øl i tjekkiet. Masser af smag, fuldfed og lidt sødme. Til dem der kan lide mørke øl, er Ferdinand dark uovertruffen. Vi har også en semi dark, der egentlig minder lidt om en rød Tuborg. Desuden en pilsner der tager alle de tørre pletter i halsen:-) og efterlader en dejlig smag af pilsner.

Tjekkisk øl

Tjekkisk øl

Den tørstige nation

Tjekkisk øl er elsket af folket. Tjekkiet har verdens største forbrug af øl, Pivo, pr. indbygger. (158 l årligt, 2005). Skønt Tjekkiet har meget gamle bryggetraditioner, er det den forholdsvis unge pilsner, der har gjort landets øl berømt.

De mest berømte bryggerier er Plzeňský Prazdroj i Plzeň, eller Pilsen (Pilsner Urquell) og Budvar i České Budějovice (Budweiser). Før kommunismens sammenbrud var der et bryggeri i enhver tjekkoslovakisk by af betydning, men markedsøkonomien har medført, at antallet er stærkt reduceret. Plzeňský Prazdroj er stadig førende med en årlig produktion på ca. 10 mio. hl øl (2000), tæt fulgt af Radegast og Staropramen. Efter Fløjlsrevolutionen har der imidlertid været en kraftig vækst i antallet af mikrobryggerier. Her brygges tjekkernes fortrukne typer, (pilsner og mørkt lagerøl), men også en række specialøl. I Prag er der således fem mikro- eller restaurationsbryggerier (2006). Den øgede interesse for øl efter år 2000 har medført en stor import af tjekkisk øl i Danmark, så det nu er muligt at få den godt humlede pilsnerøl og det mørke lagerøl mange steder, blandt sidstnævnte fx Kozel fra Pivovar Velké Popovice ved Prag.
Vi har gennem årerne forhandlet, Ferdinand, Kozel, Budvar, Staropramen, Rohozec og et par andre.

Se mere klik her Sommergaver.dk
Chokoladegaver KLIK HER
Chokolade-Engros KLIK HER
Bkind.dk KLIK HER
Bymunkskov.dk KLIK HER
Erhvervsejendomme-Odder.dk KLIK HER
Firstbuyers.dk KLIK HER
Hæklet.dk KLIK HER
Kontor-Udlejning-Odder.dk KLIK HER
Kalendergaver-Firmajulegaver.dk KLIK HER
Kalendersække.dk KLIK HER
Poolhus-Udlejning.dk KLIK HER

Danske Specialøl
Tyske Specialøl
Engelske Specialøl