Engelske Øl
Vores engelske øl kommer fra et af de sidste engelske familieejede bryggerier. De brygger efter gamle opskrifter og traditioner. bryggeriet har fået flere medaljer for deres brygkunst, der er tro mod klassisk engelsk brygkunst. Ægte engelske øl er med lidt mere tørhed end eks. danske øl. De er fulde af smag og med lidt mindre alkohol % end andre brygkulturer. Kunsten ved øl – brygning er at skabe en stor smag uden for meget alkohol og uden tilsætning af eks. lakrids, karamel, porse, etc. Det kan Allendale Brewery til fulde.
Engelske øl – Ale
Engelsk Ale er en engelsk overgæret øl, der både kan være lys og mørk. Betegnelsen bruges ofte som fællesbetegnelse for alle typer af overgærede øl. De belgiske trappistøl, den oprindelige danske porter, de franske biere de garde og biere de saison, og mange øl fra de danske mikrobryggerier (såsom Brøckhouse, Ølfabrikken og Nørrebro Bryghus) og norske Nøgne Ø er eksempler på ales.
Historisk har ale ofte været brugt om øl, der er brygget uden brug af humle. Engelske øl er dog meget mere end ale.
Historie
Engelsk Ale var en vigtig næringskilde i middelalderens Europa. Det var en af de tre primære kilder til gryn i kosten i 1300-tallets England sammen med grød og brød. Forskere mener at korn stod for omkring 80% af kalorieindtaget blandt bønder og omkring 75% blandt soldater. Selv adelige fik omkring 65% af deres kalorier fra gryn.
Øl med lav alkoholprocent, der kan være meget næringsrig, bestod ikke kun af alkohol, men kunne også hydrere folk uden at gøre dem berusede. Denne type øl har været indtaget dagligt af stort set alle, også børn, mens øl med højere alkoholprocent har været brugt mere til rekreative formål. Engelske øl er kendetegnet ved ikke at have så høj alkohol procent som øl fra andre lande.
Optegnelser fra middelalderen viser, at ale blev indtaget i store mængder. I 1272 fik et ægtepar der flyttede ind på Selby Abbey 2 gallons (ca. 7,5 L) ale om dagen med to skiver franskbrød og skiver brunt brød. Munkene på Westminster Abbey konsumerede omkring 1 gallon (ca. 3,8 L) ale om dagen. I 1299 købte Henry de Lacys husholdning omkring 85 gallons (321 L) ale dagligt og i 1385-6 på Framlingham Castle blev der indtaget omkring 78 gallons (295 L).
Engelske øl – Fadøl
Engelske øl er fadøl, vil nogle mene. Fadøl er øl som sædvanligvis serveres fra en beholder (som regel kaldet fustage, fad, anker eller keg) normalt på 10-20 liter, men kan være på op til 50 liter. Det er typisk restauranter og Pub’s der har fadølsanlæg. Man kan også få dem i små udgaver med tre-fem liter i.
Englænderne er kendt for at have verdens mest rendyrkede fadølskultur, draft beer.
Kulturen hænger sammen med den stærke Pub kultur der hersker i England. Fadøl er ganske enkelt friskere, mere skummende og uden nogle af de tilsætningsstoffer der er i flaske øl. Nydelsen er bare på et højere niveau.
Se mere her – Øl
Tjekkiske Specialøl
Tyske Specialøl
Engelske Specialøl
Se mere klik her Sommergaver.dk
Chokoladegaver KLIK HER
Chokolade-Engros KLIK HER
Bkind.dk KLIK HER
Bymunkskov.dk KLIK HER
Erhvervsejendomme-Odder.dk KLIK HER
Firstbuyers.dk KLIK HER
Hæklet.dk KLIK HER
Kontor-Udlejning-Odder.dk KLIK HER
Kalendergaver-Firmajulegaver.dk KLIK HER
Kalendersække.dk KLIK HER‘
Poolhus-Udlejning.dk KLIK HER