Danske øl

Danske øl fra de bedste bryggerier. Vi skeler ikke til prisen kun til kvaliteten. Det vil ofte overraske hvilke Danske øl der er de bedste.

Danske øl Historie

Sporerne går langt tilbage. I Danmark er de tidligste spor af øl fra 2800 år f.v.t., idet man efter udgravninger af en gravhøj i Aarhus har fundet spor af maltning i et drikkekar, hvilket tyder på, at karet har indeholdt øl. Et andet tegn på øl finder man i Egtvedpigens grav, som dateres til 1370 år f.v.t.

Babylon
Historikere mener, at der omkring det samme tidspunkt også blev drukket øl i det historiske Babylon i Lilleasien 5-6000 år f.v.t. Man kan på gamle lertavler se, at kvinderne ved kong Hammurabis hof dengang havde en daglig ration på tre liter.

Danske øl Egtvedpigen
I Danmark var det først fundet af Egtvedpigens grav, der beviste øllets tilstedeværelse i Danmark. Egtvedpigen blev 1.370 år f.v.t. begravet ved Egtved i Jylland. Hun var i midten af tyverne, da hun døde og blev lagt i en udhulet egestamme. Hun fik mange gaver med i graven, og blandt dem var en birkebarksspand med øl. Øllet i spanden var brygget på hvedemalt, tytte- eller tranebær, pollen og mosepors. En øl der kan komme op på 1,5 % vol.

Ølfund i Danmark fra 2800 f.v.t.
Men for et par år siden fandt en arkæolog ved Moesgård Museum ved Aarhus et tegn på, at der har været øl i Danmark lang tid før det. I en gammel gravplads, der kan dateres til sidst i bondestenalderen – ca. 2800 år f.v.t. – fandt arkæologen et kar med spor af en drik baseret på kornstivelse. Danske øl med historie.

I en af gravene stod et skrøbeligt lerbæger. Da konservatoren fik fingrene i karret, opdagede han en skorpe på karrets inderside. Det var meget usædvanligt, fordi skorper på forhistoriske lerkar normalt kun kendes fra boplads og mosefund i forkullet tilstand. Her var der rent faktisk tale om en uforkullet skorpe i et drikkekar – det krævede nærmere undersøgelse.

Efter en mikroskopisk analyse fastslog man, at skorpen indeholdt en større mængde stivelse i form af meget små stivelseskorn. Flere undersøgelser viste, at stivelsen sandsynligvis stammer fra kornplanter og dermed viser mulige spor efter maltning. Det var altså en drik baseret på kornstivelse, der havde dannet skorpen. Det kan kun betyde én ting – der er tale om øl, tilmed Europas hidtil ældste fund.

Se mere her:
Carlsberg
Thisted Bryghus
Hancock Bryggerierne
Vestfyen
Fuglsang

Danske Specialøl
Tjekkiske Specialøl
Tyske Specialøl
Engelske Specialøl

Depot og Opbevaring KLIK HER

Se mere klik her Sommergaver.dk
Chokoladegaver KLIK HER
Chokolade-Engros KLIK HER
Bkind.dk KLIK HER
Bymunkskov.dk KLIK HER
Erhvervsejendomme-Odder.dk KLIK HER
Firstbuyers.dk KLIK HER
Hæklet.dk KLIK HER
Kontor-Udlejning-Odder.dk KLIK HER
Kalendergaver-Firmajulegaver.dk KLIK HER
Kalendersække.dk KLIK HER
Poolhus-Udlejning.dk KLIK HER